Document
Ditt deltagande kan hjälpa till att förhindra hudirritation
Hos Coloplast utvecklar vi kontinuerligt nya lösningar för att göra livet enklare för människor som lever med en stomi. Om du har problem med läckage eller upplever hudirritation, såsom klåda, sveda eller smärta, kan du vara en idealisk kandidat för att testa en ny produkt som Coloplast har utvecklat.

Under den kliniska prövningen kommer du att ombes att använda både Coloplast stomienhet SenSura® Mio och en nyutvecklad stomiprodukt. Du kommer att ombes att delta i den kliniska prövningen i 10 veckor under perioden september 2021 till februari 2022.

Under denna period kommer vi att be dig att komma på 3 sjuksköterskebesök, antingen hemma, virtuellt eller på en klinik, vilka vardera pågår i 1,5 timmar.

Deltagandet är frivilligt, och du kan dra tillbaka ditt samtycke och avsluta ditt deltagande när som helst. Du kommer att få ersättning för din tid när du deltar i prövningen.

Fyll i formuläret nedan om du är intresserad av att få veta mer om denna kliniska prövning, som genomförs av Coloplast, och är intresserad av att delta. Vi kommer då att kontakta dig om prövningen är relevant för din situation. 
Registrera dig för rekrytering
Vi kommer snart att rekrytera kandidater till en rad nya kliniska prövningar. Om du är intresserad av att delta i någon av dessa ska du fylla i formuläret nedan. Sedan kontaktar vi dig när vi har en prövning som skulle vara relevant för dig att delta i.

Genom att skicka in formuläret ger du endast ditt samtycke till att bli kontaktad i rekryteringssyfte. Om du blir utvald för att delta i en specifik prövning kommer du att ombes ge ditt samtycke igen, innan du börjar i prövningen.

Fyll i formuläret nedan om du är intresserad av att få veta mer om de kliniska prövningar som genomförs av Coloplast och är intresserad av att delta. Vi kommer sedan att kontakta dig, om och när det finns en produkt för prövning som är relevant för dig. 

Information om ditt tillstånd

Jag samtycker till villkoren och sekretesspolicyn, inklusive insamling av personliga hälsouppgifter som jag tillhandahåller.
*Du kan hitta mer information om behandling av personuppgifter av Coloplast i sekretesspolicyn.
Vad händer under prövningen? 
Prövningsperioden kan pågå i upp till 10 veckor. Under denna period kommer du att använda Coloplast stomibandage, SenSura® Mio samt en enhet som har utvecklats nyligen. Prövningsinstruktionerna informerar dig om när du ska använda vilken produkt.

Vid varje byte av basplatta kommer du att ombes att ta bilder av området runt stomin och svara på några frågor om din upplevelse. För att göra detta enkelt har vi utvecklat en app, som du kommer att använda under prövningsperioden.

Prövningsperioden inkluderar 3–4 besök hos sjukvårdspersonal. Under dessa besök kommer sjukvårdspersonalen att fråga om du har upplevt några problem. Varje besök tar ca 30–60 minuter och kan genomföras personligen eller på distans.

Efter prövningen ska du lämna tillbaka allt studiematerial och gå tillbaka till den enhet du ursprungligen använde.

Deltagare i våra kliniska prövningar får en standardavgift för sitt deltagande. Resekostnader, i samband med klinikbesök, kommer också att ersättas.
Vad händer om jag vill avbryta mitt deltagande i prövningen under prövningsperioden? 
Om du ångrar att du deltar i studien – eller upptäcker att du inte kan delta i en prövning som du har rekryterats till – kan du när som helst välja att avbryta ditt deltagande. Du behöver inte ge någon förklaring. Berätta bara för oss, så tar vi bort dig från deltagarlistan och raderar din information. 
Coloplast Sverige I Kungsparksvägen 2 I 434 39 Kungsbacka I Sverige I www.coloplast.se

The Coloplast logo is a registered trademark of Coloplast A/S.
© 2021. All rights reserved